Új kategória: Gasztro
alapanyagokról, főzési módokról
feltöltve: 2011-07-09
Talán nem illik az eddigiek közé, de azért remélem ez is érdekes lesz.
Annyit bocsátok csak előre, hogy a leírt étkeknek nem sok közük lesz a "hivatalos" verzióhoz, már amelyikből egyáltalán szerepel hasonló a Venesz-féle vendéglátós-bibliában :)
Venesz József–Túrós Emil:
Egységes vendéglátó receptkönyv és konyhatechnológia.
Vendéglátós tananyag és ajánlott irodalom: Ha létezik olyan könyv amiben _minden_ le van írva a standard ételekről, alapanyagokról, elkészítési módokról, hát akkor ez az. Néha én is fellapozom, no nem azért hogy abból főzzek (kemény a borítója) hanem mert érdekes.
Visszatérve a gasztro blogra:
Egységes vendéglátó receptkönyv és konyhatechnológia.
Vendéglátós tananyag és ajánlott irodalom: Ha létezik olyan könyv amiben _minden_ le van írva a standard ételekről, alapanyagokról, elkészítési módokról, hát akkor ez az. Néha én is fellapozom, no nem azért hogy abból főzzek (kemény a borítója) hanem mert érdekes.
Reform jellegű ételek, saláták, sütemények nem nagyon lesznek itt, sem bolti szószok, ételízesítők vagy porok. Előbbi azért nem mert ilyesmiket nem készítek, utóbbiakat pedig lehetőleg messziről kerülöm.
Ami viszont lesz: húsfélék töméntelen mennyiségben, fűszerek, és áltudományos okoskodás a különféle elkészítési módokról :)
A feleségemmel gyakran ugratjuk egymást a konyhában. Ő tanult vendéglátósként szakszerűen főz, én inkább intuícióból: mindkettő jó csak máshogy :)
És főleg remekül lehet cikizni a másikat az eltérő módszerek miatt :)
Hozzászólások
Ehhez a tartalomhoz még nincs hozzászólás... Mondd el a véleményed!